Zadnje novice

Vse od Društvu

Sporočamo žalostno vest, da se je po dolgotrajni bolezni poslovil Livio Valenčič - dolgoletni član društva TIGR Primorske in bivši član upravnega odbora društva.

ŠKTD Zvezda Ocizla vabi na 18. pohod po TIGRovski spominski krožni poti v Ocizlo,

v nedeljo, 10. junija 2018, ob 9. uri.

Slavnostni govornik bo dr. Štefan Čok, doktor zgodovinskih znanosti.

V kulturnem programu bodo nastopili vaška mladina, Moški pevski zbor Slavnik in raper Darko Nikolovski.

Prisrčno vabljeni!

Knjižnica Makse Samsa in Društvo TIGR Primorske Slovenije območna enota Ilirska Bistrica

Vas vabimo na predstavitev knjige Trnovska TIGRovska trojka, avtorja Vojka Bobka, ki bo

v četrtek, 7. junija 2018, ob 19. uri, v Knjižnici Makse Samsa v Ilirski Bistrici.

V nadaljevanju lahko prisluhnete intervjuju z vodjo enote društva TIGR Primorske OE Postojna tov. Bruno Olenik, ki je bil predvajan na Radiu Koper v nedeljo, 13. maja 2018.

Spoštovani,

V imenu organizatorja, Društva TIGR Primorske, pozdravljam vse udeležence našega vsakoletnega spominskega dogodka ob obletnici oboroženega spopada tu na Mali gori, 13. maja 1941.

O samem spopadu, njegovem poteku in zgodovinskem pomenu oboroženega spopada bo spregovorila današnja slavnostna govornica, moj namen pa je, da vašo pozornost usmerim  na nekaj značilnosti in aktivnosti pred začetkom tega zgodovinskega dogodka, ki so posebej zapisane v naš spomin.

stran 1 od 22