Zadnje novice

Vse od Društvu

Spoštovani člani društva TIGR PRIMORSKE !

Naj vas na predvečer nameravanega shoda neofašističnega gibanja "CASAPOUND" v Gorici, spomnim na vsebino izjave, ki smo jo decembra 2018 poslali medijem v Sloveniji in najvišjim predstavnikom države Slovenije.Po uvodnih reakcijah obeh predsednikov tako Vlade kot predsednika države in kasnejših razlag "kako je potrebno odločno reagirati na vsako obujanje pojavov ektremizma " ,se ni dogodilo praktično ničesar.Nekaj več kot mesec dni po dogodkih v Trstu , kjer se nas je zbralo več kot 10.000 protestnikov proti fašizmu napram 2000 privržencev gibanja CASAPOUND, se bo dogodek ponovil v Gorici.

Z pojasnilom , da je to demokratična pravica oblasti sosednje države Italije, dovoljujejo shode in prireditve na katerih se obujajo ideje neofašizma in  nacionalizma.To so oblasti dovolile, kljub zakonski prepovedi.Da bi naši predstavniki z izjavami povedali, da je dovoljevanje takih in podobnih prireditev na meji med dvema državama, obremenjenima z tragično zgodovino neprimerno, nedopustno in ne prispeva k krepitvi medsebojnega zaupanja in sodelovanja, pa je očitno preveč pričakovati.

Zato je edina možnost, da se odzovemo na skupni protest, jutri v soboto 19.1.2019 ob 10.00 uri na Travniku  v Gorici.

Miha POGAČAR

Generalni sekretar društva

 

 

 

 

    

 

Organizacijski komite za prireditve Po stezah partizanske Jelovice in predsednik generalmajor Ladislav Lipič

VABITA

na osrednjo slovesnost 62. prireditve Po stezah partizanske Jelovice ob 77-letnici dražgoške bitke,

ki bo pri spomeniku v Dražgošah, v nedeljo, 13. januarja 2019, ob 12. uri. 

V torek, 11. decembra smo s poveljnikom sil brigadirjem Milkom Petkom v vrhniški vojašnici podpisali letne načrte civilno-vojaškega sodelovanja med Slovensko vojsko in društvom TIGR Primorske, ter ostalimi 26 organizacijami, ki delujemo v javnem interesu.

stran 1 od 28

Podarite 0,5 % dohodnine

Dobrodelnost vas nič ne stane. Izpolnite obrazec

Donacija društvu

Prijava na e-novice

O društvu

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGRa. Prizadevamo si za čim večjo osveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGRa: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matici.

Spoznaj društvo

Kontakt

Društvo TIGR

Partizanska 18

6210 Sežana

Slovenija

Tel.: 05 9951 557

e-mail: drustvo.tigr@siol.net