Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij
organizacije TIGR Primorske

Primorci kot prvi protifašisti v Evropi  -  Evropski parlament v Bruslju, 23. januarja 2024

Prispevki tukaj.

Udeležba OE Postojna-Pivka na proslavah

Člani OE Postojna-Pivka društva TIGR Primorske so se udeležili več proslav in dogodkov.

• Proslava na Kovačič planini, 20. 6. 2021

Obmejno srečanje prebivalce Posočja in Benečije je že 40 let organizirano v tradiciji prijateljskih vezi med obmejnimi kraji Kolovrata. Srečanje je posvečeno boju Gregorčičeve brigade v letu 1943 na pohodu v Slovensko Benečijo. Slavnostni govornik je bil letos tovariš Marjan Križman, predsednik borčevskega združenja za vrednote NOB Slovenije.

• Divača, 26. 6. 2021

Proslava ob 30. obletnici državnosti in začetku osamosvojitvene vojne na Primorskem 1991, je bila organizirana  v imenu občine Divača, Društva Sever in policijske uprave Koper. Prisotne na proslavi so nagovorili: županja Občine Divača Alenka Štrucl-Dovgan, predsednik Društva Sever, Fabio Steffe in direktor koprske policijske uprave, Igor Ciperle.

• Unec, 5. 7. 2021

Društvo domoljubnega društva Generala Rudolfa Maistra, je organiziralo svečanost na Uncu. Zaradi omejitve števila prisotnih na proslavah, nas je bilo manj, kot druga leta. Dragonarji, njihov pevski zbor, ki je oblečen v uniformah Maistrovega časa, je zapel najprej Zdravljico, slovensko himno nato še društveno himno.

• Travna gora, 17. 7. 2021

Na Travni gori nad Sodražico je bila svečanost ob 80 letnici ustanovitve Ribniške čete, 13.julija 1941. Udeležence proslave in goste, je pozdravil organizator proslave, predsednik ribniškega združenja za vrednote NOB in član Društva TIGR-a Primorske, Danijel Divjak in župan Ribnice na Dolenjskem, Blaž Milavec. Prisotna sta bila tudi predstavnika Ruskega veleposlaništva iz Ljubljane. Z nami je bil tudi partizan general-major tovariš Lado Kocjan in tovariš Jože Oberstar, predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Kočevje in član predsedstva ZZB za vrednote NOB Slovenije in drugi rodoljubi.

•  Ribnica na Pohorju, 7. 8. 2021

V Ribnici na Pohorju je potekala proslava ob 80 letnici prvega napada novo ustanovljene Pohorske čete na ribniško kočo, kjer je bila nemška postojanka. Slavnostni govornik je bil priljubljeni ribniški župan Srečko Geč. V bogatem kulturnem programu so sodelovali pevci harmonikar in recitatorke.

Bruna Olenik, vodja OE Postojna.

Udeležba OE Postojna-Pivka na proslavah   Udeležba OE Postojna-Pivka na proslavah   Udeležba OE Postojna-Pivka na proslavah   Udeležba OE Postojna-Pivka na proslavah

Društvo TIGR Primorske, Goriška c. 17, 5270  Ajdovščina, Slovenija