Zadnje novice

Slovesnost na Mali gori

V soboto, 14. 5. 2022, smo na Mali gori nad Ribnico, kjer je 13. 5. 1941 prišlo do spopada treh tigrovcev z okupatorjem in domačimi kolaboranti, pripravili spominsko slovesnost.

Istrska vasica Lipa

V popoldanskem času, 30. aprila 1944. leta, je v vas prihrumela nemška soldateska in v dveh urah uničila miroljubno vas Lipo. Vaščane, ki so bili v tem času doma, so izgnali na sredo vasi, bolne pa so kar v hišah pobili.

Zapis Andreja Jelačina: Danilo Zelen bi jih z Male gore nagnal

Andrej Jelačin: Letošnja državna proslava, ki jo je 26. 4. ob dnevu upora slovenskega naroda na Mali gori nad Ribnico, kjer je padel vojaški vodja organizacije TIGR Danilo Zelen,  pripravila dosedanja vlada, je bila eklatanten primer razdvajanja slovenskega naroda in uporaba lastnih resnic oz. neresnic za izkrivljanje zgodovinskih dejstev.

Proslava 26. aprila 2022 v Izoli

Jadranka Šturm Kocjan, vodja območne enote TIGR za Slovensko Istro, se je 26. aprila 2022  v Izoli udeležila proslave ob Dnevu upora proti okupatorju, 81. obletnici ustanovitve PF, 71, obletnici osvoboditve Izole in 100. obletnici rojstva Karla Destovnika Kajuha. Na proslavi je bil prisoten naš prapor, ki ga je nosil Bojan Orešnik.
Proslava ob 80. obletnici nanoške bitke

Na državni praznik Dan upora proti okupatorju je v organizaciji Območnega združenja za vrednote borcev NOB Ajdovščina potekala na Nanosu proslava v spomin na znamenito nanoško bitko med primorskimi partizani in italijansko okupatorsko vojsko, do katere je prišlo pred 80 leti na samem Nanosu.

Društvo TIGR Primorske, Partizanska 18, 6210 Sežana, Slovenija,