Pohod spomina "Salcer"

Koordinacijsko združenje kraških vasi, Društvo TIGR PRIMORSKE, Odbor za proslavo Bazoviških žrtev

organizirajo v SOBOTO 6. NOVEMBRA 2021 OB 10.00 URI  P O H O D   S P O M I N A.

Nedaleč od obeležja stičišča katastrov Lonjer in Padriče v gozdu imenovanem »SALCER« se nahaja naravna kraška pečina. V njej so se v času fašističnega nasilja zbirali domačini in člani organizacije TIGR , se družili in svobodno govorili v svojem jeziku.

Na že tradicionalni pohod bomo krenili ob 10. uri od parkirnega prostora pred gozdom SALCER , nadaljevali pot do Gabrovega hriba , razgledne točke in nato do pečine v gozdu SALCER.

Tam bo imel svoj govor prof. Jože Pirjevec.

Sledil bo kulturni program: MPZ Vesna Križ, ki ga vodi Rado Milič.

Po pohodu , ki bo trajal cca 1 uro pa bomo nadaljevali s prijetnim druženjem.

VABLJENI !!

Pohod spomina "Salcer"     Pohod spomina "Salcer"

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.