Dogodka OE za slovensko Istro

V sredo, 3. novembra 2021, sta bila v Kopru dva dogodka, ki ju je organizirala Območna enota TIGR za slovensko Istro v sodelovanju z Znanstveno raziskovalnim središčem Koper in Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper.
Ob 10:00 uri je bilo odprtje razstave v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja na temo Protifašizem in TIGR v slovenski Istri, ki mu je ob 11:00 uri sledil znanstveni simpozij na isto temo v Pretorski palači. Dogodka sta bila v sklopu obeležitve 100. obletnice Marežganskega upora, ki je med prvimi nakazal pot upora proti fašističnemu režimu in v spomin na revolucionarja, bibliotekarja in družbeno - političnega delavca Srečka Vilharja, ki je umrl pred 45. leti.

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.