Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij
organizacije TIGR Primorske

Pogovor s pisateljem Dušanom Jelinčičem

Pogovor s pisateljem Dušanom Jelinčičem

V sredo 20. aprila 2023  so Mestna občina Nova Gorica, Društvo TIGR Primorske in Združenje zveze borcev za vrednote NOB Nova Gorica v veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica priredili slovesnost v počastitev državnega praznika Dneva upora proti okupatorju.

Pozdravne besede so številnemu občinstvu namenili predstavniki vseh treh organizatorjev dogodka, v imenu Društva TIGR Primorske je prisotne pozdravil predsednik Gorazd Humar. Slavnostno besedo je imel župan Mestne občina Nova Gorica Samo Turel. Častni gost na dogodku je bil tržaški pisatelj, novinar in alpinist Dušan Jelinčič, letošnji nagrajenec Prešernovega sklada za roman z naslovom Šepet nevidnega morja, dvanajst tablet svinca. Dušan Jelinčič je prisotnim predstavil svoje zadnje knjižno delo, ki v literarni obliki zapisuje življenje in delo njegovega očeta Zorka Jelinčiča, enega od ustanoviteljev protifašistične organizacije TIGR in njenega dolgoletnega vodje. Dušan Jelinčič je povedal, da je roman napisal po resničnih zgodovinskih dogodkih in spominih njegovega očeta ter da je vso to zgodbo opisal na literarni način in jo na tak način približal bralcem. V knjigi opisuje trnovo pot njegovega očeta in čas, ki ga je prebil v številnih zaporih. Vseh naporov Zorko Jelinčič ne bi zmogel, če ne bi bil tak športnik z močnim telesom. Manj znano je tudi dejstvo, da je bil Zorko Jelinčič odličen plezalec in soplezalec dr. Klementa Juga.

Predstavitvi knjige, ki je v bistvu prva na literarni način napisana zgodba o TIGRU, je občinstvo prisluhnilo z izrednim zanimanjem.

GH

Pogovor s pisateljem Dušanom Jelinčičem

Kontakt

Društvo TIGR Primorske, Goriška c. 17, 5270  Ajdovščina, Slovenija

e-mail: drustvo.tigr@siol.net