Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij
organizacije TIGR PrimorskePrimorci kot prvi protifašisti v Evropi  -  Evropski parlament v Bruslju, 23. januarja 2024 

Prispevki tukaj.

Poslovil se je Miloš Mikolič

Poslovil se je Miloš Mikolič. Pogreb bo v torek 4. julija 2023 ob 15.30 na Plečnikovih Žalah v Ljubljani. Žara bo na dan pogreba od 13. ure naprej v vežici sv. Jožefa.

Miloš Mikolič se je rodil v Ljubljani leta 1940. Med drugo svetovno vojno je izgubil očeta, ki je padel kot partizan. V Ljubljani je končal srednjo strojno šolo in delal v Saturnusu in v Iskri. Kmalu se je posvetil sindikalnemu delu in v Svobodnih sindikatih delal do upokojitve. Ob delu je pridobil pomembna organizacijska znanja, ki jih je kasneje koristno uporabil pri svojem delu za Društvo TIGR Primorske, kjer je delal kot tajnik Območne enote Ljubljana vse do sredine leta 2022, ko je resneje zbolel.

V Območni enoti Ljubljana, ki pokriva obsežen del slovenskega teritorija, skorajda ni naloge, ki je Miloš Mikolič ni opravljal. Neprecenljivo je njegovo organizacijsko delo v korist društva pri organizaciji številnih spominskih dogodkov, pri skrbi in obnovi za spomenike in pri pripravi spominskih srečanj in komemoracij. Vodil je tudi ostala organizacijska dela, kot je pridobivanje novih članov, vodil je obsežno dokumentacijo in računovodstvo svoje enote.

V znak hvaležnosti za njegovo delo mu je Društvo TIGR Primorske podarilo priznanje društva za leto 2022. 

V imenu Društva TIGR Primorske izrekamo vsem svojcem iskreno sožalje. 

Kontakt

Društvo TIGR Primorske, Goriška c. 17, 5270  Ajdovščina, Slovenija

e-mail: drustvo.tigr@siol.net