Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij
organizacije TIGR PrimorskePrimorci kot prvi protifašisti v Evropi  -  Evropski parlament v Bruslju, 23. januarja 2024 

Prispevki tukaj.

Razstava o TIGR-u in Borbi v Vojaškem muzeju SV v Mariboru

V četrtek 16. maja 2024 je bila v kadetnici Slovenske vojske v Mariboru odprta potujoča razstava o TIGR-u in Borbi z naslovom Slovenci med prvimi protifašisti v Evropi. Razstava je bila prvič postavljena januarja letos v Evropskem parlamentu v Bruslju.

Uvodoma je prisotne pozdravil načelnik Vojaškega muzeja Slovenske vojske podpolkovnik Marko Hlastec, ki je pozdravil prihod te razstave v kadetnico Maribor, kjer se vzgajajo mladi kadri Slovenske vojske. O sami razstavi, njeni zasnovi in vsebini je spregovoril predsednik Društva TIGR Primorske in soavtor razstave Gorazd Humar. Gorazd Humar je nanizal paralele pomembnosti delovanja generala Maistra in njegovih borcev ter vloge tigrovcev pri prizadevanjih za združitev Slovencev ter pomembnost obeh gibanj za postavitev temeljev današnje samostojne Slovenije. Za kulturni del dogodka je poskrbela zasedba Orkestra Slovenske vojske.
Razstava bo na ogled v kadetnici v Mariboru do sredine junija 2024.

Razstava o TIGR-u in Borbi v Vojaškem muzeju SV v MariboruRazstava o TIGR-u in Borbi v Vojaškem muzeju SV v MariboruRazstava o TIGR-u in Borbi v Vojaškem muzeju SV v Mariboru

Kontakt

Društvo TIGR Primorske, Goriška c. 17, 5270  Ajdovščina, Slovenija

e-mail: drustvo.tigr@siol.net